Föräldrar måste kunna känna sig trygga med förskolan

Läser i Norran (den 10/8) att en barnskötare på en förskola i Skellefteå som testats positivt för cannabis endast fått en varning.

Insändare 26 augusti 2022 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Man tycker alltså det är helt okej att vara påverkad av olika substanser på sitt arbete? Det är så jag tolkar det eftersom det endast blev en varning och inte ett "tack och hej då".

Inte heller är det vilket jobb som helst vi pratar om, utan ett jobb som innebär att man ska ta hand om det värdefullaste vi har. Jag som förälder ska alltså inte kunna känna mig trygg att lämna mitt barn på förskolan?

Denna person har alltså varit påverkad när hen tagit emot barnen, tänk om en olycka hänt för att denna person inte varit alert och fullt närvarande på sitt jobb. Vad hade arbetsgivaren sagt då?

Men detta beror väl på som vanligt att kommunen saknar arbetsför personal som både har ett intresse och är kompetent nog för sitt arbete utan måste plocka in vem som helst. Man kanske även i detta yrke pratar om "ett par varma händer". Ett motto som borde bli Skellefteå kommuns slogan eftersom det är ett uttryck som används flitig numera.

Behandla andra som du själv vill bli behandlad

Svar direkt

Skellefteå kommun har en policy gällande alkohol och droger där det framgår att droganvändning inte är förenligt med anställning i kommunen. Alla medborgare ska ha tillgång till en pålitlig och säker service och självklart ska du känna dig trygg med att lämna ditt barn till förskola. 

Som en del i policyn arbetar kommunen bland annat för att alla anställda ska känna till risker med alkohol och droger och det erbjuds stöd och rehabilitering vid behov.

När det gäller händelsen som nämns i Norran så har personen inte arbetat inom kommunen sedan det inträffade.

Sophia Abrahamsson, HR-chef, Skellefteå kommun


 
 
 
 
 
 
Läs mer!

Debatt: "När Socialdemokraternas Fredrik Stenberg uttrycker att han inte ens har viljan att successivt minska barngrupperna – hur ska vi då lyckas?"

"När Socialdemokraternas Fredrik Stenberg uttrycker att han inte ens har viljan att successivt minska barngrupperna – hur ska vi då lyckas?"

Insändare: Nu har ni blivit av med en till …

Nu har ni blivit av med en till …
Visa fler
Ämnen du kan följa