Föräldrar – det är ni som ska stoppa mobbningen inte vi

Allas rätt att vara den de är borde vara en självklarhet. Det finns barn som tar livet av sig, på grund av att människor utsätter dem för våld och mobbning.

Insändare 26 maj 2020 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ibland kan människor till och med få ätstörningar som till exempel anorexia och bulimi. Det finns flera hundratals unga som mår dåligt för att de just nu blir mobbade. Tänk att barn har självmordstankar.

Några små ord kan faktiskt förstöra ens liv. Jag själv, och flera andra jag känner, har varit utsatt bara för att man är sig själv. Jag tycker att alla måste tänka efter en extra gång innan man gör något mot en annan, eller till och med bara säger något dumt. Folk borde stå upp för varandra och behandla andra som man vill bli behandlad själv.

Det som är värst är att vuxna inte verkar bry sig innan allt är försent. Ni vuxna ser inte allt som händer runt omkring era barn. För just dina barn kanske inte vågar berätta för dig om de är utsatt för något. Jag tycker att ni borde fråga era barn om hur det egentligen är med dem. På internet kan era barn bli utsatta, ni måste ha koll på vad era barn gör på nätet. Ni lägger alldeles för stort ansvar på oss, det är ni som ska stoppa mobbningen inte vi. Ni måste ta hand om era barn.

Men vi kan alla göra något för att stoppa nobbningen. Bara ett par få ord kan förstöra ens liv, och det är just därför vi måste stå upp för varandra. Vi kan inte bara stå och kolla på utan vi måste börja agera. Vi måste våga säga ifrån när vi tycker att någon gör fel. När någon blir mobbad så måste vi få stopp på allt direkt. Vi kan till och med prata med polisen, för mobbning är olagligt. Alla borde visa att mobbarna gör fel. 

Ett par ord kan förändra någons liv. Vi alla kan hjälpas åt att säga till dem som blir mobbade att det mobbarna säger inte stämmer. Varje gång vi hör eller ser personen bli mobbad så går vi fram och sätter ner foten. Varje dag frågar vi om den som är utsatt vill vara med och inte bara frysa ut den. Bara att vi säger några fina ord till den som blir utsatt, kan förändra deras liv på ett positivt sätt. Alla kan faktiskt göra skillnad! 

Elev Byskeskolan


Ämnen du kan följa