Förälder: ”Ta ansvar och stäng skolan fram till jul”

Skribenten ”Ansvarstagande förälder” uppmanar kommunen att stänga skolorna.
Skribenten ”Ansvarstagande förälder” uppmanar kommunen att stänga skolorna.

Insändare 30 november 2020 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Är det inte läge att ta ett extra lång jullov nu när coronan härjar fritt på alla skolor i kommunen? Vi uppmanas att hålla oss hemma och undvika att vara mer än åtta personer på offentliga platser. Jag och många andra jobbar hemifrån, handlar mat på nätet och umgås inte med personer utanför hushållet.

Mejlen från skolan duggar tätt och handlar främst om lärare som bekräftats positiv med covid-19. I barnens klasser är många elever hemma och sjuka. Om alla barn kunde vara hemma så skulle det kunna bli en bättre jul för många, och då skulle man veta att barnen inte utsatts för någon som är smittad.

Det är pandemi i världen så om barnen skulle missa eller behöva jobba lite mer efter detta är över kan inte spela så stor roll när det viktigaste är att hålla sig frisk. Elever från årskurs 6 och uppåt har egna datorer som underlättar hemmastudier och till de lägre årskurserna så går det att skicka hem läs- och skrivuppgifter, mattetal samt andra uppgifter som de ska ha gjort till skolstarten 2021.

Konstigt att skolan får fortsatt ha frikort från de åtta personer som gäller för offentliga sammankomster. Ta ansvar och stäng skolan fram till jul.

Ansvarstagande förälder

Ämnen du kan följa