Fokusera mer på det som är bra

Skribenten tycker att vi ska ägna mer tid åt det som fungerar bra i världen.
Skribenten tycker att vi ska ägna mer tid åt det som fungerar bra i världen.

Insändare 20 juni 2023 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Var ser man reportage om de många, långa äktenskap mellan kvinna och man som finns hos människor i vårt samhälle? Ofta ser man inslag om de som skilt sej eller de som har en annan läggning och som bor ihop med en partner av samma kön. Tror att vi behöver känna till bättre de som har ett gott och lyckligt liv tillsammans inom det traditionella äktenskapet ram också. Faktum är ju att det finns väldigt många som lever lyckliga tillsammans ett helt liv och det bör väl också komma fram mera. Det måste få komma fram tydligare hur man lyckas hålla ihop år efter år. Inte bara söka problem utan ta reda på hur man får sej ett gott liv tillsammans. Tror att om man ser det positiva så kan det nog hjälpa andra att försöka hitta det som är bra istället för att söka efter de fel som vi alla gör ibland.

Tänk om man fick se en programserie i tv som försöker ta fram det som är positivt hos de myndigheter och samhällsfunktioner vi styrs av. Som det nu är verkar det ju som journalistiken enbart går in för att hitta fel och brister på allt möjligt. Undersökande journalistik betyder väl inte enbart att hitta fel och brister hos oss? De flesta människor och myndigheter gör väl förr det mesta bra saker ändå, eller hur? Om man bara tar fram det som fel, så leder ju det till misstro och depression som gör folk nedstämda och att man tappar tron på framtiden.

Vi behöver veta mer om det som är bra här i världen. Det mesta är ju bra faktiskt. Visa på hur människor håller ihop, visa på hur myndigheter och samhällsfunktioner gör bra saker för varandra. Medverka till att så in mera positivitet i människan så kan vi leva ett gladare liv tillsammans.

Lyckan kommer lyckan går. Av goda ting vi lyckan får.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa