Flytta trafiksignalerna vid Lejonströmsbron

Skribenten har förslag till hur stoppsignalerna vid Lejonströmsbron skulle kunna förbättras.
Skribenten har förslag till hur stoppsignalerna vid Lejonströmsbron skulle kunna förbättras.

Insändare 1 februari 2024 04:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Med anledning av att polisen och tingsrätten har olika åsikter om tolkningen vid rödljuskörning föreslås följande: Sätt upp trafiksignal-stolparna vid stoppskylten, då är det ingen tvekan om man syndar och passerar signalen vid gult eller rött ljus. Idag är det cirka 25 meter på norra och 20 meter på södra sidan älven mellan stoppskylten och trafiksignalen vilket är för långt.

Bilister som passerat stoppskylten när signalen slår om till gult, men inte har passerat signalen, upplever sig vara i vägen för andra bilister och trafikanter som i ett ingenmansland och kör vidare. Men samtidigt är det ju polis på plats som avgör om det är möjligt att stanna utan fara i enligt med trafikförordningen.

Allt detta visar på att det enda rätta är att avståndet mellan stoppskylten och signalstolpen i likhet med alla andra platser skall endast vara 2 meter och inte 20-25 meter som det är idag.

För att bilisterna på de anslutande utfarterna, på ömse sidor om älven, ska se när dom kan köra över bron bör en signalstolpe behållas i nuvarande läge.

Hoppas att väghållaren, kommunen, justerar enligt ovan så att det blir tydligare för både bilister och polisen.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa