Flytta ångloket i Kusfors – häpnadsväckande okunnigt

Märkligt förslag om att flytta ångloket i Kusfors till Skellefteå, menar skribenten.
Märkligt förslag om att flytta ångloket i Kusfors till Skellefteå, menar skribenten.

Insändare 28 september 2021 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Oj, vilka förslag Skellefteå kommun får ta del av. Jag avundas icke de styrande. Detta förslag, att flytta ångloket till Skellefteå (Norran den 23 september), måste väl ändå få något slags pris i "finn fem fel".

1. Ångloket återfinns i Kusfors, Norsjö kommun.

2. Att Skellefteå har någonting med tågtrafikens historia är en stark överdrift. Den enda tågstation i drift som finns i kommunen är i Jörn, vilket kommunen länge, länge ignorerat och tystat ner. All anknytning sker i dag med buss till Bastuträsk (Norsjö kommun) eller Umeå.

3. Att låta barn klättra på loket är ingen barnlek. Det skulle förstöra dess estetik med alla säkerhetsanordningar och slitaget skulle öka.

4. "Lär det tyvärr förfalla över tid" är helt enkelt en förolämpning mot den ideella föreningen som äger och underhållet loket. Loket har stått där i många år och målats flera gånger.

5. Ett ånglok som behöver modifiering. Varför? Det är ett ånglok!

Jag häpnar över den okunnighet som förslagslämnaren visar och den "jag kom, jag såg, jag vill ha – mentalitet" hen besitter. Jag rekommenderar förslagslämnaren är göra ännu fler utflykter utanför Skellefteås kommungränser, bli begeistrad och imponerad av alla fantastiska besöksplatser. Och njuta av dem på plats.

Gunnel Flinta, Petiknäs


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa