Färre skjutningar med fler vapen?

Skribenten ställer sig frågande till SD-förslag från landsdagarna.

Skribenten ställer sig frågande till SD-förslag från landsdagarna.

Foto: Pavel Koubek/TT

Insändare2022-01-17 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag råkade slå på tv:n då SD hade sina landsdagar. Ämnet var ”lag och ordning ”. En herre vid namn Björn Qvarnztröm stod i talarstolen. Mycket välrakad, åtminstone på huvudet, vältalig och välmående presenterade han sin motion.

Han föreslog att ”efter en utbildning ska var och en ha rätt att få bära vapen för att skydda sig och familjen”. Detta är skrämmande, att en politiker i Borås med ett antal förtroendeuppdrag, önskar att alla ska bära vapen. Inte speciellt förvånande att ett sådant förslag kommer just från SD. Man kan ju undra om det blir mindre skjutningar om vi alla går omkring med skjutvapen i fickan? Hur skulle det upplevas om vi besöker Sara kulturhus, eller går in på en butik, och vet att mer än hälften av besökarna är beväpnade?

Det som förvånar mig är att mina egna vänner inom LO-kollektivet bidrar till ökade opinionssiffror för detta extrema högerparti, som numera samarbetar med tre andra konservativa och bakåtsträvande. Dessutom har de detta ämne om skjutningar i agendan hela tiden. Det blir liksom motsägelsefullt.

Kå-Ge N