Fantastiskt bemötande från unga människor i vården

Barn som har någon typ av funktionsnedsättning möter oftast sjukvården betydligt oftare än ett barn som lever utan funktionsnedsättningar.

Skribenten beskriver positiva möten inom vården i Skellefteå.

Skribenten beskriver positiva möten inom vården i Skellefteå.

Foto: Arkivbild

Insändare2024-10-03 04:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ändå har jag som mamma till tre barn med olika funktionsnedsättningar gång på gång mötts av stora brister i förståelse, bemötande, förberedelser, och en mängd andra saker som gör att besöken blir krångligare för barnet, mig som förälder och framför allt de som jobbar.

Men nu är jag så otroligt varm i hjärtat. Jag och ett av mina barn har på grund av ett fall behövt besöka sjukvården, närmare bestämt akutmottagningen och röntgen på Skellefteå sjukhus två gånger på fem dagar.

Först träffade vi Jonathan på akutmottagningen, förstående från första stund, jobbade tillsammans med både mig och sonen, lugn genom hela undersökningen, ingen stress, inget utan förberedelse.

Sedan har vi träffat Linnea på röntgen, återigen. Förståelse och ett bemötande som gjorde hela situationen så enkel. Sist men absolut inte minst. Simon, Simon har haft hand om oss i cirka fyra timma på akuten. Inkännande, lugn, förberedande, tog sig tid att vänta de extra sekunderna eller minuten det tog mig att få med sonen på vad som skulle göras med mera.

Dessutom har vi träffat helt fantastiska sköterskor som fixat, tagit prover och ställt upp.

Vet ni vad alla de vi har träffat har gemensamt? De är unga, unga människor och valt att utbilda sig och arbeta inom sjukvården och de gör det så bra. Så otroligt bra.

Funkis mamma