Falkträsket — hur ska utryckningsfordon ta sig fram där

Insändarskribenten undrar hur utryckningsfordon ska kunna ta sig fram längst Falkträskvägen.

Insändarskribenten undrar hur utryckningsfordon ska kunna ta sig fram längst Falkträskvägen.

Foto: Johan Nilsson / TT

Insändare2020-07-15 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag vill gärna ha ett svar på hur våra myndigheter tänker att ambulans och brandförsvar ska klara av att passera badet i Falkträsket vid en solig varm dag. 

Då vägen är i princip oframkomliga på grund av bilar och mopedbilar som står huller om buller i ungefär 300 meter vid badplatsen. Detta trots att det är parkeringsförbud på vägen. Varför är det ingen som tar något form av beslut hur detta problem ska hanteras. Det är hemskt många cyklande ungdomar som utsätts för bilister, det borde vara en cykelbana till badet. Vi har en industri i Kroksjön där många anställda passerar på denna väg. Ska det verkligen behöva ske allvarliga olyckor innan ansvariga kan förstå problemet?
Orolig

Svar direkt

Falkträskvägen har tidigare varit Trafikverkets ansvar. Kommunen och Trafikverket har nyligen gjort en del byten av ansvar, vilket innebär att kommunen nu ansvarar för Falkträskvägen inom tätbebyggt område. För att parkeringsverksamheten ska kunna övervaka hur parkeringsförbudet efterföljs behövs lokala trafikföreskrifter. Eftersom vägen är nytt ansvar för kommunen har dessa hittills inte funnits. Men från måndag 13 juli träder föreskriften för parkeringsförbudet i kraft och då kommer parkeringsvakterna att kunna övervaka Falkträskvägen.

Vi vill uppmärksamma badgäster vid Falkträsket att parkera vid anvisad parkering som finns i nära anslutning till badet för att säkerställa trafiksäkerheten.

Parkeringsverksamheten, Skellefteå kommun.