Ett påtagligt hot mot demokratin

Signaturen Ej populist menar att den makt som regeringspartierna gett till Sverigedemokraterna är ett hot mot den svenska demokratin.
Signaturen Ej populist menar att den makt som regeringspartierna gett till Sverigedemokraterna är ett hot mot den svenska demokratin.

Insändare 3 juni 2023 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Man har väl alltid trott att vi lever i ett fritt samhälle och att vår demokrati skulle vara svår att rubba. Men onda aningar dök upp när vi fick en högerregim och de farhågorna har alltmer besannats.

Sedan tre högerpartier gett SD ett stort inflytande är hotet mot demokratin högst påtaglig. Man ser det genom angreppen mot public service, angrepp mot oppositionens finansiering, angrepp mot rättsväsendet och till och med mot landets bibliotek. Nu säger man sig förstås vara demokrater eftersom man blivit invalda i riksdagen. Men det stämmer inte.

När Jimmie Åkesson och hans gäng gick med i SD var det ett klockrent nynazistiskt parti. Om man kommit till bättre insikt och fått bättre värderingar hade man antingen kunnat lämna partiet eller stannat kvar och reformerat partiet i en demokratisk riktning. Som alla borde se har man inte gjort någotdera. Odemokratiska förebilder (Putin, Trump, Orban) har man gott om. 

Man har putsat på ytan, men har kvar sin rasistiska framtoning och sitt djupa förakt för minoriteter. Företrädarnas syn på hbtq-personer är helt förfärlig.

Integrationen bryr man sig inte heller om. Man vill bara bli av med alla som kommit hit, speciellt de från Asien och Afrika.
I det sistnämnda deltar de övriga högerpartierna M, KD och L ivrigt.

Ett gigantiskt angiverisystem ska sjösättas, som påminner om forna tiders Östtyskland. I det fallet kan man säga att brist på medmänsklighet har blivit en politisk succe.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa