Erkänn – privatiseringarna blev inte så bra

Insändare 27 april 2020 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är fler än kristdemokraten Göran Hägglund som behöver erkänna. Vi levde i en tid då vi allt att döma tog för lätt på sådant som att gardera Sverige i händelse av krig, kris och avspärrningar. Göran Hägglund, tidigare socialminister, är själv kritisk över att han inte hanterade frågor som beredskapslager för läkemedel, som avvecklades i samband med apoteksavregleringar. 

Moderaterna, med Carl Bildt som utrikesminister, såg inget hot komma. Tillsammans med Fredrik Reinfeldt som stadsminister så avrustades försvaret så mycket att deras egen försvarsminister Mikael Odenberg valde att avgå.

Efter att Stefan Löfvens regering tillträdde har försvaret rustats upp, även de unga kallas in till militärtjänstgöring. Centerpartiets partiledare Maud Olofsson som var näringsminister sålde och privatiserande så mycket hon kunde, till exempel Posten. Glädjande är att Centerns ledning av i dag driver en helt annan politik. 

Det kan behövas påminnas om detta, med tanke på den kris vi har i dag. Finansminister Magdalena Andersons, Socialdemokraterna, fick till att börja med att betala alla miljarder i underskott som fanns, sedan samla i ladorna som vi i dag har haft stor nytta av.

Privatiseringar och skattesänkningar är ibland bra, men det måste finnas gränser. Det är fler i den före detta borgerliga regeringen än Göran Hägglund som behöver erkänna det.

Demokrat (S), Skellefteå

 

Ämnen du kan följa