En enkel åtgärd för att förbättra trafiksituationen

Korsningen som skribenten menar är både trafikfarlig och dålig för miljön.

Korsningen som skribenten menar är både trafikfarlig och dålig för miljön.

Foto: Pär Lindström

Insändare2024-06-04 04:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Att trafiksituationen här i Skellefteå är ansträngd och därmed blir vår luftkvalitet under all kritik. Vi väntar fortfarande på att få ut delar av trafiken som går på E4:an genom centrum, detta är nog tyvärr inget som ansvariga på kommunen kan göra något åt.

Däremot väntar nog många på en så enkel åtgärd som att ta bort trafikljuset för cykelbanan som "dödar" fyrvägskorsningen Lasarettsvägen/Norra Järnvägsgatan i och med att den går snett över hela korsningen.

Denna ljusreglering är helt ofattbar när det vid denna korsning finns befintliga övergångsställen både över Lasarettsvägen som Norra Järnvägsgatan. Detta sker alltså i förmodligen en av vår tyngst trafikerad korsning i centrum.

Det är inte ovanligt att man vissa tider ser köer som sträcker sig till bron över E4, och vi får därmed en onödigt stor belastning på vår luftkvalitet.

Att sedan denna obefogade korsning även verkar inbjuda såväl gående som personer med rollatorer att nyttja den känns som en presumtiv dödsfälla, när tiden inte är anpassad för dessa trafikanter.