Egoistiskt att inte följa restriktionerna

Skribenten menar att de som inte följer restriktionerna saknar förmåga att visa hänsyn mot andra människor.

Skribenten menar att de som inte följer restriktionerna saknar förmåga att visa hänsyn mot andra människor.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2021-05-18 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Att strunta i rekommendationer och restriktioner gör bara någon som agerar egoistiskt. En person som sätter sig själv och sin egen bekvämlighet i första rummet, någon som saknar förmåga att visa hänsyn och respekt mot andra människor. 

Människor som slitit hårt det senaste året, för att varje dag försöka rädda livet på de som drabbas av olyckor eller sjukdom. Virussmittade personer som ligger hjälplösa i koma på intensivvårdsavdelningar och vårdas dygnet runt för att om möjligt överleva. Ambulanssköterskan, läkaren eller sjuksköterskan med flera som med osjälviska insatser och utan tankar på sin egen bekvämlighet gör sitt yttersta för att rädda liv. Oavsett vem eller hur personen är eller var den kommer ifrån.

Drabbas du inte själv så kanske det i stället handlar om någon anhörig i din närhet. Någon du lever med, en syster eller bror, mamma eller pappa, farmor eller farfar, mormor eller morfar eller kanske någon nära släkting eller vän. Att inte bry sig om andra människor kanske fungerar på kort sikt, men i det långa loppet kommer verkligheten också ifatt dig på ett eller annat sätt. Dagen när du själv är beroende av dem som du med ditt beteende struntat i.

Rekommendationer och restriktioner gäller alla, även för dig som agerar självupptaget och egoistiskt. Det osannolika kan hända, att du en dag behöver sjukhusvård. För din skull hoppas jag att det finns en ledig säng och personal som vill rädda dig.

Egoist – det kan bli trist