Eddahallen har ett kösystem som inte fungrar

Eddhallens kösystem är orättvist, menar insändarskribenten.

Eddhallens kösystem är orättvist, menar insändarskribenten.

Foto: Lars Eriksson

Insändare2020-08-31 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur är det möjligt att Eddahallen inte styr upp ett kösystem som fungerar?

Det är 50 personer som får komma in. Jag ställde mig i kön 30 minuter innan öppning och då var det bara cirka 20 personer före mig. Tänkte att det här är lugnt, men när Eddahallen öppnade sprang de som hade årskort eller tiokort bara förbi kön och blippade in sig. Snacka om ett riktigt kasst insläpp.

Detta var första och sista gången jag köade för att komma in i Eddahallen när de öppnar.

Micke

Svar direkt

Den här sommaren har på grund av coronapandemin varit speciell för alla och även för oss. Vi har full förståelse för att inte allt fungerat som önskat även om vi gjort det bästa vi kunnat efter de förutsättningar vi har haft. 

Vi har dragit ner på våra öppettider då vi inte kunnat rekrytera i samma utsträckning. Det har också inneburit att vi har bemannat två anläggningar, Eddahallen och Vitbergsbadet, på en och samma personalstyrka. Vi har också begränsat besöksantalet. Detta i kombination med helt andra öppettider har medfört konsekvenser att vi haft kö på Eddahallen många dagar på grund av dåligt väder.

När det gäller våra kunder som har köpt årskort/klippkort går de förbi kön i allmänhet. Det har de gjort även under sommaren när vi bara kan släppa in upp till 50 personer. Men när vi fyllt antalet har de också fått ställa sig i kö som övriga besökare.

Maria Wermelin, områdeschef, Skellefteå kommun