Dubbelmoral från Skellefteå kommun om miljömålen

Häromdagen fick jag ett brev från Skellefteå bostäder, Skebo, där det meddelas att på grund av övergång till ett mer hållbart samhälle i enlighet med ägardirektiven från kommunledningen så höjs avgiften för parkeringsplatser.

Mer flygtrafik men dyrare parkeringsplatser. Skribenten får inte ihop det.

Mer flygtrafik men dyrare parkeringsplatser. Skribenten får inte ihop det.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2024-05-18 04:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det blir enligt Skebo marknadsmässiga prisnivåer, en höjning med mer än hundra procent, vad nu en marknadsmässig höjning är i till exempel Burträsk, Lövånger och Jörn är. Dessutom ska vi betala för framtida parkeringar.

Andemeningen i brevet att vi utanför centrum skall sluta köra bil för att klara kommunens miljöpolicy, det skall bli för dyrt.

Samtidigt som brevet från Skebo kom ser vi på Västerbottensnytt att flygtrafiken på Skellefteå Airport ökar med 29 procent och med ett eventuellt lågprisflyg i framtiden så skall flygtrafiken öka ytterligare.

Då frågar man sig, vad är egentligen Skellefteå kommuns miljömål? Det är dubbelmoral, flyg mer, men kör inte bil om du bor utanför stadskärnan. Hur skall politikerna ha det.

Jag ser också en åldersdiskriminering i beslutet om en så stor höjning, det slår särskilt mot gruppen med låga pensioner.