Det lönar sig inte att ha bråttom i trafiken

Trafikkaos blir det ofta i korsningen Skeppargatan/Kanalgatan, tycker skribenten.

Trafikkaos blir det ofta i korsningen Skeppargatan/Kanalgatan, tycker skribenten.

Foto: Gerth Hedberg

Insändare2021-12-12 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu måste ni i trafiken börja lugna er. Det löns inte försöka rymmas överallt och tro att ni skall tjäna tid på det.

Ett ypperligt exempel är korsningen Kanalgatan/Skeppargatan, där många kör under rusningstrafik istället för att försöka ta sig in på E4 via nedfarten från Järnvägsleden. Den lilla stumpen mellan Kanalgatorna, rymmer tre bilar, kanske fyra om alla packar sig nära. Då ska inte en till bil ens försöka för att den tror sig rymmas. Då blockeras korsningen för de som vill in på Kanalgatan.

Dessutom skall bilister som kommer norrifrån på Skeppargatan (från Lidl) lämna företräde mot all trafik på Kanalgatan. Vilket de inte gör i denna korsning, så Kanalgatan kan bli totalblockerad. Vad tror ni att ni tjänar när ni försöker med sådana konststycken? Inte en enda sekund tjänar ni.

Att skynda sig för att ”ta rygg” på framförvarande bil skapar bara problem. Jag förstår tanken med att inte släppa in de norrifrån, de skall enligt mig svänga höger och köra ner Hörnellgatan i stället. Men då släpper ni heller inte ut de som vill västerut på Kanalgatan, så det skapas en plugg på den andra sidan också.

Det blir svårare att komma hem den då alla är så tjuriga och skall först hela tiden. Det här var bara en exempelkorsning, det finns flera korsningar där samma problem uppstår, för att alla tror de tjänar tid på att ställa till det.

Jag kommer från Boliden varje vardag runt klockan 16.30 till stan och bor på Anderstorp. Jag har helt slutat försöka ta mig ner på E4 eller köra svängen runt Skeppargatan. Jag har hittat en egen väg runt eländet. Vi låtsas att jag kör över Lejonström, så kanske trafiken lättar lite i centrum.

Matti