Det går alldeles för fort i övre Kågedalen

Vill ni verkligen ha mitt liv på ert samvete?

Skribenten beskriver hur fort bilisterna kör på vissa sträckor i Övre Kågedalen.

Skribenten beskriver hur fort bilisterna kör på vissa sträckor i Övre Kågedalen.

Foto: Emil Langvad/TT

Insändare2022-05-10 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ni som skall kör uppe i övre Kågedalen, måste det gå så himla fort? Vår bygd är inte E4 och tillåten hastighet är bitvis 70 km/h, ibland faktiskt lägre. Måste dock få säga att Dahlgrens gjuteribilar kör lagligt (säger bara ett stort tack till dem). 

När jag och min hund Kida är ute på vår dagliga runda och måste gå efter vägen så har jag uppmärksammat och många gånger blivit rädd för det går så vansinnigt fort att jag blir så förtvivlad. Det är flera gånger vi har varit fyra i bredd. Hunden, jag, mötande bil och bakomkommande bil. På vintern är inte vägen tillräckligt bred så bilarna stryker nästan mina ben. Skulle jag sträcka ut handen så hade jag förlorat den.Och tilläggas bör att det inte är bara bilister som skall till Björkdalsgruvan, utan de som åker förbi Björkdalsgruvans infart, så det är lika mycket ortsbefolkningen. 

Men många gånger så är det dessa små lastbilar som kör som ”jag skall fram, andra får vänta”. Det är inte heller roligt att bli nedskvättad när det har tinat på vägarna och det har varit slaskigt. I vår har jag blivit nedskvättad tre gånger. Och jag vet inte om jag måste påminna om att den som skvätter ner en gående är ersättningsskyldig.

Ni kan inte säga att ni inte ser oss. Jag är stor och har alltid reflexväst, orange mössa och hunden har också reflexväst. Jag vet inte om ni vill ha mitt liv på ert samvete, och om ni vill peta ut mej ur fronten på er bil.

Britt-Inger Karlsson, övre Kågedalen