Det gäller att lyfta fram det positiva i världen

Insändare 10 mars 2022 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

 I min insändare i Norran den 23/2 försökte jag hitta hoppfulla utvecklingar i vårt liv, sånt som faktiskt varit positivt på flera områden. Och när det gäller ekonomi, sjukvård, bostadsstandard med mera, så har vi det ju mycket bättre numera. 

Visst är det så. Men givetvis finns det saker som man kan fundera på. Mår vi bättre nu med allt det vi har? Och då kan man ju tänka på den psykologiska delen av vår tillvaro, det finns, trots all rikedom vi har, ändå alltför många som lider av depression och uppgivenhet och det är därför vi behöver lyfta fram det positiva som hänt genom tidens gång. Tror att om vi överbetonar det negativa och utelämnar det som är bra så föder det nedstämdhet och bidrar till att människor mår sämre. 

Åsså kom då denne Putin. Förskräckligt! Denne diktator måste ju hänföras till de historiskt skrämmande makthavarna likt Stalin, Hitler, med flera, som gör att människor tappar tron på det goda. Givetvis är det här sånt som vi måste hoppas snabbt ska avslutas, att Putin avsätts och att folk får tillbaka hoppet om en bättre värld. 

Det som är positivt är ju den stora uppslutning som omvärlden visar mot det som händer i Ukraina, den samlade stöttning i form av bland annat sanktioner mot det ryska överfallet på Ukraina, som förhoppningsvis gör ett snabbt slut på eländet. 

En som hoppas och tror på det goda trots allt.

Ove Vikdahl


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Mimmie Björnsdotter Grönkvist: Låt inte Sverige sluta som West Side Story

Låt inte Sverige sluta som West Side Story