Det finns mycket att vara stolt över

Skellefteå är en underbar plats att bo på, menar insändarskribenten.
Skellefteå är en underbar plats att bo på, menar insändarskribenten.

Insändare 16 mars 2022 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Skellefteå är en underbar plats att bo på. Ibland kan det vara svårt att se det fantastiska som du har nära dig, man kan bli hemmablind. Jag älskar mitt jobb inom kommunen och möter kompetenta människor varje arbetsdag. Alla kämpar för att göra sitt bästa. Det finns hela tiden förbättringar som kan göras och utveckling behöver alltid ske men ibland behöver vi höja blicken och faktiskt se det som fungerar bra.

På sociala medier och i insändare framkommer dilemman som behöver lösas och det är såklart viktigt att saker lyfts fram, men är det verkligen rätt väg att gå? Det känns som att många vill lägga över ansvaret på någon annan, någon annan är dålig och gör inte sitt jobb.

Vilka lösningar har du själv bidragit med det senaste året? Det finns massor av vägar där jag som individ kan påverka mitt arbete inom de ramar som finns. Visst kan vi också ifrågasätta ramarna men tänk då på helheten. 

Ingen av oss vill betala mer skatt men ändå ska mer pengar gå just till min verksamhet. Hur ska det gå till? Vi är själva ambassadörer för våra verksamheter och behöver lyfta fram det vi är stolta över istället för att alltid vara i den låda där saker inget fungerar.

Ryck upp dig och se hur bra vi har det i Skellefteå och var den som bidrar till att bygga bättre delar i helheten.

Stolt kommunarbetare


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa