Det brister överallt – men några tjänar ändå storkovan

Insändare 18 december 2022 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi små morötter är bara en bricka i spelet som pågår nu. Vi är hjälplösa nu när de stora styr vår verklighet. Krig, gängkriminalitet, Inflation, girighet, räntehöjningar, bensin, elpriser, matpriser. Någon där ute tjänar storkovan i alla fall, till exempel Vattenfalls vd Anna Borg tjänar 1.3 miljoner i månaden, 634 procent högre lön än vår före detta statsminister Magdalena Andersson.

EU i all ära, gemenskapstanken var god men nu börjar fasaden spricka med korruption och det är sorgligt att se vårt land underkastas denna "syjunta" som inte gör rätt i sina positioner. Det kostar en hel del vara med i EU – men till vilket pris?

Det finns inga pengar till sjukvården, äldreomsorgen, barnomsorgen, lärare. Anställda flyr. Sverige är inte samma land som förut
Bruset där ute i världen ger sken om girighet, egoism och ignorans.

Löner höjs för de redan välavlönade. Är de verkligen värda det? Nu brister det inom polisen, äldreomsorgen, barnomsorg, skolan, politiker som inte håller sina löften och allt på samma gång.

En stilla tanke- Varför sker det underhåll och driftstopp under den kallaste årstiden på kärnkraftverken? Bör man inte ha bättre framförhållning, alla vet att det är kallt en viss tid på året.

Det är bara så trist i Sverige nu
 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa