Det behövs fler förskolor i Kågedalen

Sedan Barnportalen invigdes 2012 har det inte hänt mycket i Kågedalen, menar skribenten.

Sedan Barnportalen invigdes 2012 har det inte hänt mycket i Kågedalen, menar skribenten.

Foto: Foto: Jeanette Lövgren.

Insändare2024-02-17 04:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Har länge funderat på hur jag ska uttrycka min frustration över läget gällande förskoleplatser i Kågedalen. Senast något nytt hände (år 2012) så byggdes Barnportalen i Kåge. Politikerna har därefter verkat blunda och prioriterat bort Kågedalen då det år efter år är fortsatt fullt på flera avdelningar/förskolor.

Att det verkar vara på gång att byggas nytt i Kusmark är helt fantastisk och jag hoppas verkligen att det blir av, för det behövs. Vad har politikern tänkt göra för att lösa den fortsatta problematiken i de andra byarna såsom Kåge och Ersmark?

Jag börjar om att jobba nu i vår och istället för att känna mig peppad inför denna omstart är jag orolig över logistiken, tryggheten för mina barn och diverse. Våra barn är placerade på tre olika förskolor och vårt äldsta barn är knappt fem år.

Hoppas politikerna snart vaknar upp och inser att vi behöver fler förskoleplatser även ute i byarna. Det byggs en hel del bostäder och det föds en hel del barn i just Kågedalen. Men det måste hända mera.