Det behövs fler busstider i Bureå

Att vänta en timme på bussen för att få åka hem är ingen höjdare, tycker signaturen Elev.

Att vänta en timme på bussen för att få åka hem är ingen höjdare, tycker signaturen Elev.

Foto: Pär Lindström

Insändare2022-10-26 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag och andra i min klass i Bureå som åker buss vill ha en till busstid emellan 13.20–15.20. För att i vår klass och andra klasser så slutar vi 14.20 de flesta dagarna. Då måste man vänta i en timme, och en dag slutar vi 14.00. Vi vill att det ska gå en buss mellan de tiderna. Den kanske kan gå 14.30 eller något sådant. 

Jag tycker att det är onödigt att behöva vänta i en timme eller mer för att komma hem. Vi tycker inte att vi måste behöva vänta så länge på en buss för att komma hem. Vissa trivs kanske inte i skolans miljö och vill gärna komma hem efter skolan. Vissa måste vänta ensamma på bussen för att kompisarna bor i Bureå. Vissa föräldrar kanske inte vill släppa sitt barn fritt i en timme eller mer. 

Några som väntar på bussen går till Coop och spenderar pengar där varje dag när de väntar på bussen. Föräldrarna vill kanske inte att deras barn ska spendera alla sina pengar medan barnet väntar på att en buss ska komma. Det är också ganska onyttigt om barnet köper godis varje dag. 

Man får mindre fritid om man måste vänta i en timme. Under den där timmen kan man göra läxor och andra saker som är viktiga. Om vi säger att du har jobbat en väldigt hård dag på jobbet och vill gärna komma hem och slappna av, men du måste vänta i en timme eller mer för att bussen ska komma. Skulle du verkligen orka vänta så länge för att en buss ska komma och ta dig hem?

Elev