Det Àr svÄrt att fÄ hjÀlp pÄ hÀlsocentralen

Jag undrar vad som hÀnder, eller inte hÀnder (kanske Àr rÀttare sagt), inom Region VÀsterbotten?

Skribenten funderar om vad som hÀnder vid Region VÀsterbotten.

Skribenten funderar om vad som hÀnder vid Region VÀsterbotten.

Foto: Yvonne Rönngren

InsÀndare2023-08-31 05:30
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Jag har i nÄgra mÄnaders tid fÄtt veta att jag ska fÄ trÀffa en lÀkare pÄ min hÀlsocentral. Prover har tagits och resultaten invÀntats och till slut fick jag kallelse till ett videobesök.

Detta innebÀr att jag mÄste ladda ner en app för att kunna prata telefonledes med lÀkaren. Jag har gjort detta och fÄtt flera pÄminnelser om att detta videobesök ska ske. Efter bara nÄgon minut efter den senaste pÄminnelsen fÄr jag besked om att videobesöket Àr avbokat, utan nÄgon ytterligare kommentar.

Jag tycker det Àr oförskÀmt och ett hÄn mot patienterna som saknar motstycke. Finns det ingen som sÀtter patienten i fokus numera? LÀkarna sitter och jobbar hemifrÄn och ringer (i bÀsta fall) till sin patient. Och Àr det alla mÀnniskor som klarar av dagens digitala vÀrld? Hur lÀtt Àr det för en Àldre mÀnniska att klara av detta? Och om man inte har en mobiltelefon eller dator hur gör man dÄ?

Om man som patient mÄr dÄligt av olika orsaker och inte fÄr trÀffa en lÀkare, var ska man dÄ vÀnda sig? Regionen har sagt att primÀrvÄrden ska ta hand om de flesta, men det gÄr ju inte i dagslÀget nÀr doktorerna sitter och jobbar hemifrÄn. Det mÄste vara svÄrt att diagnostisera en sjuk mÀnniska pÄ det sÀttet.

Jag inser att jorden inte enbart kretsar kring mig, men jag skriver detta, för jag tror att det Àr mÄnga mÀnniskor som upplever sig Äsidosatta av sjukvÄrden. Mitt normalt tÄlmodiga sinne har nÄtt kokpunkten.

Harriet Zetterström, Ersmark

Svar direkt

Tack för dina synpunkter. Vi beklagar att ditt besök blev hastigt avbokat. För att förstÄ vad som hÀnt och hur vi kan förbÀttra oss vill vi gÀrna fÄ kontakt med dig. Vi Àr dÀrför tacksamma om du kontaktar avdelningschef vid den hÀlsocentral dÀr ditt besök var bokat. Vi hoppas att ditt nÀsta möte med oss blir bÀttre. Du hittar kontaktuppgifter pÄ 1177.se eller via Region VÀsterbottens vÀxel 0910-771000.