Det är okej att gå hem nu – utan någon fallskärm

Men när i hela friden ska ni vakna på Skellefteå kommun? Vad är det för problem? Är det ekonomin? Då är det dags att dra åt svångremmen när det gäller personal på Brinken och andra kontor.

Skribenten tycker att ersättningarna för viss kommunpersonal kan sänkas till förmån för andra grupper.

Skribenten tycker att ersättningarna för viss kommunpersonal kan sänkas till förmån för andra grupper.

Foto: Jenny Petersson

Insändare2022-10-03 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ni är duktiga på att dra in på andras bekostnad. Det kan det gälla saker som för en annan individ får fruktansvärda följder. Till och med gälla människor som är i stort behov av hjälpande händer. Jag gråter ibland när jag hör vad ni håller på med, vad ni missat följa upp, missat på grund av personalbrist, drar in på mat, löner, resurser med mera, för att sedan blöda ut pengar till folk som inte ens jobbat. Det är så mycket att man knappt minns hur det var när det fungerade något sånär.

Har ni ens kommit till insikt att ni har misslyckats? Ni är förhoppningsvis läskunniga, förstår följder efter handlingar men ändå tar ni inte till er all kritik och anmälningar. Sitter i dyra möbler, är på möten som gäller att ni ska ha ett annat möte. Ni har personal som inte ens har ordentliga arbetsuppgifter. Ni vänder samma papper otaliga gånger. Ingen vet vad den andre gör. Ingen tar ansvar för tagna beslut o liknande. Till exempel brukar ni hänvisa till kommunens hemsida. När uppdaterades den? Hemsidan hänvisar till sidor som visar info från exempelvis 2018. Ibland till tomma sidor. Det är skandal, det sticker i ögonen och det ni säger ni ska införa/ändra på för att förhindra det ena och det andra är bara ord och ingen handling!

Jag kan förstå att eldsjälar som arbetar för er, tappat allt hopp och förtroende. De kommer ni aldrig att kunna ersätta.Det är dags att ni vaknar nu, eller ännu bättre – lämna över jobbet och gå hem. Lämna igen eventuella fallskärmar eller vad ni nu kallar det – jobbet är varken godkänt eller utfört. Dra in den även för före detta tjänstemän. Dela upp den ersättningen och höj lönen för de som jobbat många år inom vård och omsorg – till dom som har kompetens naturligtvis. Få dem att vilja stanna och dela sin kunskap och erfarenhet till de nya.

MJH, Skellefteå