Det är för varmt i vår lägenhet i Bureå – gör något åt det Skebo!

En arg hyresgäst i Bureå anser att det är för varmt i lägenheten och att bostadsföretaget Skebo är ansvariga för detta. Skebo svarar direkt och uppmanar hyresgäster att felanmäla om allt inte står rätt till.

Skebo är Skellefteå kommunala bostadbolag. En arg hyresgäst tycker att de gör för lite för att skapa dräglig inomhustemperatur.

Skebo är Skellefteå kommunala bostadbolag. En arg hyresgäst tycker att de gör för lite för att skapa dräglig inomhustemperatur.

Foto: Lars Eriksson

Insändare2024-08-01 04:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi som bor i Skebos lägenheter på Klosterholmen i Bureå har ingen inomhusluft, det är dålig ventilation och det kan bli upp till 32 grader inomhus. 

Man ska inte behöva inhandla egen ventilation för att kunna andas. I radhuset vi bor i blev det nästan 40 grader inomhus vid förra värmeböljan och nu sitter vi med fläktar gående dygnet runt för att kunna vara inomhus. 

Så jag tycker Skebo ska ta och mäta luften i våra lägenheter och åtgärda detta då vi faktiskt betalar hyra.

Arg hyresgäst

Skebo svarar: Vi förstår att det är utmanande med innetemperaturer då vi i år haft varma utetemperaturer redan från i maj och det tar tid att bli av med oönskad värme som kommit in i fastigheterna, oavsett var och hur man bor. 

Försök vädra på kvällar och nätter när temperaturen är lägre och stäng ute solen och värmen dagtid genom att ha fönster och dörrar stängda samt dra för persienner och gardiner. 

När inte det är tillräckligt så kontakta oss via felanmälan. Vi kan inte se att vi fått någon felanmälan i sommar från ert område angående värmen. Vi gör regelbunden tillsyn av alla fastigheter, senast förra året på Klosterholmen i Bureå. 

Skebo