Den sjuka sjukförsäkringen

Försäkringskassans häxjakt på de sjuka måste få ett slut, anser insändarskribenten.

Försäkringskassans häxjakt på de sjuka måste få ett slut, anser insändarskribenten.

Foto: Jessica Gow/TT

Insändare2021-12-11 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag kommer att rösta på det parti som tar tag i den sjuka sjukförsäkring, en försäkring som inte fungerar. Att sjuka och de som inte kan jobba heltid på grund av sjukdom ska bli utförsäkrade det är för mej en gåta?

Visst finns det dem som förr utnyttjade systemet men det är tvärtom nu, de som är för sjuka att arbeta de ska inte plågas och göras ännu sjukare för att en handläggare på Försäkringskassan, som inte träffat människan, tar ett annat beslut än en läkare eller en specialist som arbetat och är utbildad inom området.

Att en Försäkringsläkare sedan kan göra en annan bedömning än den behandlande läkaren är också ett mysterium. En specialist inom sitt område bör ha förtur i sin bedömning, inte en allmänläkare eller en läkare som inte har den blekaste om den sjukdomen eller den funktionsnedsättningen som den personen som söker sjukpenning har. 

Jag är själv drabbad och har kämpat i flera år med överklagan och många tårar, efter utförsäkring har jag gått ner i tid och jobbar det jag klarar av. Jag har alltid varit en arbetsmyra men nu är kroppen slut.

Jag vill inte att fler ska få kämpa som jag har gjort, denna häxjakt på de sjuka måste få ett slut. Den som aldrig varit i Försäkringskassan klor vet inte hur det är. Inte förrän du själv blir drabbad eller någon i din familj förstår du hur det står till med vår sjuka sjukförsäkring.

Före detta arbetsmyra