Den röriga blåbruna högersidan har talat

Insändare 12 juni 2022 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

SD, M, KD och L har än en gång rört till politiken i Sverige och denna gång i ett känsligt läge i världen. Man uppträder som bortskämda barn som slänger sig på golvet när de inte får som de vill, sen skyller man på andra och ljuger precis som en stor idiot i ett Östland. Det enda högersidan har klarat av de senaste åren är KU-anmälningar eller att anmäla ministrar för misstroende, så långt sträcker sig deras kunskap i politik.

Högersidan har faktiskt regerat ett antal år tillbaka i perioder förutom det främlingsfientliga missnöjespartiet SD (som nu är orsaken till misstroendet) och då lyckats avreglera ett stort antal viktiga statliga verksamheter och dessutom lyckats förstöra sjukförsäkringen.
Vård, äldreomsorg, skola, arbetsförmedlingen, el, post, apotek, bilprovning, järnväg, vägunderhåll och mycket annat skulle ju bli så bra, billigt och åtkomligt men har blivit en marknad där privata företag härjar som dom vill utan kontroll och ingen som svarar i telefonen.

Detta har resulterat i både kaos och egoism där vinst till varje pris genomsyrar allt. Många verksamheter går på knäna och missköts, personalen är utarbetad och allt detta drabbar många samhällsfunktioner vilket går ut över barn, äldre och sjuka som inte får rätt hjälp.
Pengar finns i massor men används på fel sätt av egoister och profithungriga som bara ser till sitt eget och hittar alltid vägar att sko sig, vinsthysterin och jakten på mer måste ta slut. Vi lever idag på 2022-talet och har inte lyckats bättre, det är en skandal.

Vården, äldreomsorgen, skolan, polisen och andra samhällsviktiga verksamheter måste prioriteras och skötas på rätt sätt, det leder annars till stora motsättningar i bland annat storstäderna men har även spridits till mindre orter och landsbygden.Det misstroende som högersidan nu drog igång mot Morgan Johansson har faktiskt orsakats av dem själva när man regerade ett antal år tillbaka, då man bland annat lade ner sociala verksamheter som gjorde att många barn och familjer blev utan stöd i förorterna. Det är dessa barn som idag har gjort en egen värld där våld/knark/pengar regerar.Man har alltså kört ett misstroende mot sig själva?

Allt som jag skrivit om idag handlar om ett stort systemfel i samhället, vi ser till pengarna och jakten på mer vinst i första hand, alltså ett egoistiskt tänk istället för att se till att alla verksamheter fungerar på ett bra och tryggt sätt för alla i samhället oavsett vad det kostar.
Klimatförstöringar, krig och annat, då hittar man ännu en orsak att driva upp priser på allt? Vad som inte är en skröna idag och som uttalats i alla år är ”Det var bättre förr”.

Thomas Backteman, Arvidsjaur


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa