Den nyckfulla vindkraften kan inte täcka behovet

”Vindkraften anläggs där motståndet är svagt och inte där behovet är som störst som till exempel i Stockholmsområdet.”

”Vindkraften anläggs där motståndet är svagt och inte där behovet är som störst som till exempel i Stockholmsområdet.”

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Insändare2023-07-22 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur kunde det ske att vårt eleganta och högst framgångsrika system för energiförsörjning slogs i spillror? Vi hade 12 reaktorer som såg till att södra landsdelen var väl försörjd med elkraft och vi hade ett kraftnät som var anpassat därefter.

Nu har okunniga politiker släckt ned fullt funktionella reaktorer och försöker ersätta dessa med synnerligen nyckfull vindkraft. Sverige har just nu cirka 5 000 snurror som tillsammans har en märkeffekt på 14 000 MW men häromdagen var leveransen ynka 111 MW. Så nyckfull är vindkraften.

Dessutom anläggs vindkraft hipp som happ. Den anläggs där motståndet är svagt och inte där behovet är som störst som till exempel i Stockholmsområdet.

Detta innebär ett omfattande och ytterst kostsamt nätbygge som vi hårt pressade elkunder dyrt får betala. Lägg därtill den enorma naturskövling som vindkraftsanläggningar förorsakar och den påverkan på närmiljön som drabbar närboende till eländet.

Stoppa vindkraftsexploateringen och återgå till rationellt tänkande, satsa på modern nukleär teknik och anlägg där behovet är som störst.

 
 
 
 
 
 
Läs mer om