De som inte sköter sig ger A-traktorer dåligt rykte

Skribenten menar att de få A-traktorförare som inte sköter sig ger dåligt rykte åt alla andra.

Skribenten menar att de få A-traktorförare som inte sköter sig ger dåligt rykte åt alla andra.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2023-02-09 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vad är det seriöst för fel på en minoritet som kör A-traktor? De drar ner de som sköter sig, till den nivå att alla börjar hata alla A-traktorer.

Jag har sällan problem att köra om en A-traktor, då de gärna håller åt sidan. Man behöver inte ens bryta mittlinjen. Det skall de ha cred för. Men det är inte alla som gör så.

Låg bakom en A-traktor nedför Solbacken mot stan, mitt på vägen i 30 kilometer i timmen. Där finns plats att köra om när man håller åt sidan. Men det finns de som tycker att det är roligt att skapa ett biltåg efter sina fordon.

Hängandes utanför bilen (för det är faktiskt en bil i dagens byggen) och filma hur lång trafikstockning de lyckats skapa på E4 genom stan. När jag gick nog nära och låg på tutan, slutade de. Men den videosnutten hamnade nog inte på TikTok.

Det är ju de tre procent som inte kan sköta sig, man irriterar sig på och med det alla med LGF-Skylt som påföljd. Hur vore det om ni som sköter er, förklarar detta för era traktorkörande vänner, att det är de som ger andra dåligt rykte?

Ni vet garantera vilka de är. Säg åt dem att sluta vara och sladda runt boendeområden. Spela musik kan ni ju göra hemma hos någon som har bra grannar. Det är nästan lika många tjejer som gör detta, skulle gissa på 40/60 procent.

Skulle ni tycka det var roligt när ni fyllt 18, tagit körkort och får köra riktig bil? Uppbromsade av två A-traktorer som vill göra en film? Tänker ni då tillbaka på tiden ni gjorde likadant och skrattar?

Nu läser ju troligen inte dessa traktorförare insändarsidorna på Norran, men kanske mamma och pappa gör det. De borde kanske reagera och ta ett samtal med sina ungdomar? Det är ju mest troligt de som betalat bilen. Vet de om att de kan fällas för brott som deras ungdomar gör?