De röda linjerna mot SD har suddats ut

Skribenten skriver om Sverigedemokraterna, Tidöavtalet och hur tidigare hårda linjer har tunnats ut.
Skribenten skriver om Sverigedemokraterna, Tidöavtalet och hur tidigare hårda linjer har tunnats ut.

Insändare 26 juli 2023 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sverigedemokraterna (SD) fick inte vara med då den nya regeringen skulle bildas. Det var ju inte så konstigt då två partiledare för några år sedan fick avgå då de ansåg det lämpligt att samarbeta med SD.

Nu är det andra tider så nu får SD vara stödparti till regeringen. Då regeringsförhandlingarna började visade det sig att SD hade en hård förhandlingstaktik. Det visade sig att de ställde ultimatum och sade ”den här punkten är viktig för oss så får vi inte igenom den så är det ingen mening att fortsätta förhandla”.

Av resultatet att döma fortsätter SD med sin hårda taktik, för vi som har följt SD:s ledare från starten känner igen allt från SD:s tal som hamnade i Tidöavtalet. L och KD säger sig ha röda linjer mot SD, men vid det här laget har de suddats ut.

En sak som skrämmer mig är att de har krav på så hög lönenivå som 26 500 kronor för invandrare för att de skall få stanna i Sverige. 26 500 kr är kanske låg lön i Stockholm men på landsorten är den riktigt hög. Det innebär att från landsorten skickas många invandrare hem som arbetar och betalar skatt men som inte kommer upp i den lön som krävs.

En annan sak som skrämmer mig är att små barn som är födda i Sverige skickas till för dem främmande land. De kan inte språket i det nya landet och det finns varken släktingar eller vänner som kan ta hand om barnen. Det ligger nära till hands att tro att dessa barn, då de blir ungdomar, kommer hit som terrorister. Vi har tillräckligt med terrorister i Sverige och behöver inte medvetet skapa fler. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa