Spar- och hälsotips i inflationstider

Jag blir så less på alla som bara klagar på prishöjningar. Ta chansen att förändra ditt och familjens liv. Ni kommer att bli friskare, må bättre, få trevligare samt förbättra er ekonomi om ni följer dessa råd.

Insändarskribenten förordar hemlagad mat för att hålla nera på matkostnaderna.

Insändarskribenten förordar hemlagad mat för att hålla nera på matkostnaderna.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2022-08-08 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ät mer vegetarisk kost. Börja med två till tre gånger i veckan. Denna kost är nyttigare, har inga tillsatser och är mycket billigare.

Drick 10 procent mindre kaffe. Varje dag. Skitlätt, om man dricker kaffe.

Jämför priser på affärerna i stan, vet att det är omöjligt på många mindre orter. Men, du kommer att bli förvånad över vilken prisskillnad det är att handla på Ica, Coop, Lidl och Willys. På Willys träffar du många ”nysvenskar”. Gissa varför?

Om du bakar hemma, förvara bröd i frysen och mikra eftersom du äter. Om förvaring sker i påsar på diskbänken blir brödet torrt och tråkigt på två dagar. Då känns det som ”waste”att baka. Men, många köpta bröd får också ligga framme och torka bort, tyvärr. Hos oss i alla fall.

Köp skinka, ytterfilé, kycklingbröst och rostbiff på extrapris. Och laga ditt pålägg.
Krydda, sätt in din råvara i ugnen på 100 grader och kör tills det är klart. Kolla innertemp på nätet.Du får då pålägg för cirka 25 procent av priset. Smakar bättre också

Ta med en liten lunchlåda som du äter på jobbet. Färdigt på 10 minuter. 

De flesta av oss behöver inte en buffélunch. Det sparar pengar och förbättrar hälsan. Kostar lite tid att förbereda, men med planering är det fullt genomförbart. Med en frukt och någon sallad blir det en kanonlunch som är nästan gratis jämfört med att äta ute. 

Lunchrasten blir längre. Du hinner en promenad med jobbarkompisen om du har ett stillasittande jobb. Givetvis kan man unna sig en utelunch då och då. Det är ju jättetrevligt. Men, man behöver den inte alla dagar.

Gott å Leva