Därför bojkottar jag valet den här gången

Skribenten tycker inte att det finns något parti som är värt att rösta på.

Skribenten tycker inte att det finns något parti som är värt att rösta på.

Foto: Stina Jerperud

Insändare2022-08-27 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tycker att samtliga väljare ska skaffa all information om varje parti innan man röstar i valet 2022. Menar att alla bör ta reda på partiernas riktiga avsikt med valet, lovorden, partiernas och individernas löner, bidrag och att stå på rätt sida lagen.

Vi har alla haft möjlighet att få insyn i politikernas enskilda löner, statliga och partibidrag, vi har även har fått insyn i lagbrott genom media om så kallade dubbla bosättningar och dess boendeskick, politikernas egen historik gällande brottsstatistik och nu även Kalla Fakta  avslöjande om partiernas hemliga pengar där lagen kringgås och demokrati och rättssäkerhet upphör att gälla. Detta är och förblir ett maktspel där den större delen av befolkningen inte existerar och de med status och rikedom tar över, detta gäller partier både inom rött och blått partblock.

Alla som även betalar in fackavgifter via förbund som Kommunal, via Lo-facket, stödjer Socialdemokraternas valkampanj med medlemmars pengar även om individen stöttar ett annat parti och inte vill finansiera Socialdemokraterna.

Lagen gäller inte makthavarna, myndigheter eller högt uppsatta individer. Lagen gäller inte alla. Vi väljare ska kräva normala löner för partiets medlemmar, ta bort bidrag av alla de slag och dubbla bosättningar och att lagen ska vara lika för alla, dags att statuera exempel och ingripa för lagbrott oavsett lön eller position i samhället.

Inget parti kan stå upp för mina förväntningar när de inte själva kan eller vill bygga på demokrati för alla individer, därav bojkottar jag valet och hoppas på att fler väljare granskar och väljer min väg att ställa krav på våra politiker och rättssamhället.

Lagen inte lika för alla