Dags att ompröva Palestinapolitiken

Skribenten tycker att Sverige ska ompröva sin ställning till Palestina.

Skribenten tycker att Sverige ska ompröva sin ställning till Palestina.

Foto: Adam Ihse/TT

Insändare2023-10-21 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är hög tid att regeringen omprövar den svenska hållningen till Palestina. Först och främst måste alla bidrag till Palestinska organisationer och organisationer som samarbetar med dessa dras in. Sen måste man ompröva godkännande av Palestina som stat och dra tillbaka detta.

Vårt land ska inte stödja "terroriststatsbildningar" som har som största målsättning att utrota sitt grannfolk och vars ledande organisationer och företrädare hyllar Hitler och nazismen.

Biståndet försvinner i alltför hög grad i korruptionsträsket i de palestinska områdena och pengarna används även till att betala efterlevande till terrorister som har mördat israeler.

Världssamfundet måste ställa krav på Arab-samfundet att man integrerar palestinierna (sina arabiska bröder) och ger dem fullständiga medborgerliga rättigheter och slutar hålla dem som gisslan för att kunna utnyttja dem i sina politiska intriger och spela ut dem mot Israel för att kunna vinna poäng och dölja sina egna tillkortakommanden.

Hur skulle det ha sett ut i Europa efter andra världskrigetom vi inte hade integrerat dem enorma flyktingströmmarna som flydde undan Stalins terror i samhället utan i stället satt dem i flyktingläger och nekat dem grundläggande medborgerliga rättigheter? Det hade varit enorma problem som vi fortfarande skulle ha dragits med.