Dags att ändra lagen för att stoppa koranbränningar

Ärade partiledare. I Finland är det olagligt att bränna koranen. Det borde då också kunna göras olagligt i Sverige.

Insändare 5 februari 2023 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det som nu sker retar upp hälften av världens befolkning mot Sverige på ett sätt som är riktigt farligt och skadligt för vårt land. Det kommer dessutom att göra det omöjligt att Turkiet någonsin skulle släppa in Sverige i Nato. Och det är ju helt förståeligt, att när man känner sig skändad av att en för dem helig bok bränns, att man då blir rasande och börjar hata Sverige och dess befolkning.

En del politiker säger att man följer det avtal som upprättats med Turkiet och att man måste följa lagen om yttrandefrihet i Sverige. Men detta är något helt annat, när i Sverige under skydd av en lag, så sker något som retar upp en stor del av världen. Då måste lagen ändras.

Alltså, kan det vara olagligt att bränna koranen i Finland, så kan det även vara det i Sverige. Det bör hamna under lagen om hets mot folkgrupp. För kan man hetsa mer mot en folkgrupp än att bränna en bok som för dem är helig? Skulle det inte kallas för hets mot folkgrupp – judarna – om man brände deras heliga bok, Toran?

Här måste helt enkelt lagen ändras till att inte omfatta bränning av för stora folkgruppers heliga skrifter. Det måste hamna under hets mot folkgrupp. Sveriges politiker måste nu gripa in och förhindra att människor ,i skydd av yttrandefriheten, hindrar Sverige från att komma in i Nato och därmed försätta Sverige i riskfyllt läge för en kommande invasion. Den är inte långt borta.

Ta nu ert ansvar för vårt land annars kanske det inte längre är vårt land. Ni måste inse allvaret i detta.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa