Dagens förskoleverksamhet är inte för barnens bästa

Förvaring, smittspridning och personalflykt är knappast grunden för en bra start i livet.

Skribenten menar att förskoleverksamheten i Skellefteå kommun lämnar mycket att önska.

Skribenten menar att förskoleverksamheten i Skellefteå kommun lämnar mycket att önska.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix / TT

Insändare2023-02-01 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Förskolepersonalens uppdrag är att ha barnen i fokus, barnen ska bli sitt bästa jag. Barnen ska få bästa möjliga start i livet i en trygg omgivning där de får upptäcka och lära. I planering- och vardagsarbete ska barnen vara i fokus. Fina ord som lika fin personal kämpar för att uppnå.

Då undrar jag vad deras chefer har för mål och kriterier att uppnå och hur de egentligen lyckas med detta? Senaste årens personalflykt, sjukdomar såsom covid och nu senast skabb som trivs i förskolemiljö, otroligt att så många står ut. 

Enorma förskolor med plats för massor av barn för tankar till förvaring och möjliggör även för minsta möjliga personalstyrka. När ska idiotin få ett slut och barnens bästa prövas i alla beslut som tas om och för dem? 

Nä, dagens förskolemiljö ger tyvärr inte en bra och trygg start i livet för de små i Skellefteå kommun. Att barn och föräldrar ska pendla 16 mil per dag för att få en förskoleplats, det är helt absurt.

Ja, jag vet att alla branscher skriker efter folk. Men när anledningen att personal som slutat i området jag bor i entydigt beror på förskolechefen, då är det dags att byta styre och därmed påbörja jobbet för en attraktiv förskola för alla barn, föräldrar och personal. 

Vem var det egentligen som skulle få en bra start i livet?