Coronaavstånd – ”Upplevde det som väldigt obehagligt”

Besökte Klutmarksbackens servering förra helgen. Läste på ytterdörren att cirka 30 personer fick vistas i lokalen samtidigt, bord och stolar hade föredömligt plockats bort. Vi tog ett ledigt bord mot verandan, fyra personer.

Skribenten är kritisk till hanteringen av coronarestrektionerna i Klutmark.

Skribenten är kritisk till hanteringen av coronarestrektionerna i Klutmark.

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Insändare2021-02-13 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter att vi beställt och just satt oss ned kom en av dem som serverade och sa att vi måste flytta oss för att skidskolan skulle ha avslutning. Varför stod inte detta på ytterdörren? Sedan vällde de in barn i alla åldrar plus ledare/föräldrar och kön till beställningen blev till kaos. Vi hann räkna till 59 personer i denna trånga lokal.

Vi fyra upplevde det som väldigt obehagligt. Inget avstånd hölls, inga munskydd, ingen handsprit och ingen planering alls för detta. Har ni ingen som ansvarar för att restriktionerna hålls så kommer vi då inte att besöka er fler gånger, vilket är tråkigt. Detta var inte okej på en fläck.

Susanne Guldbrand, Skellefteå

Svar direkt

Klutmarksbacken drivs av en ideell förening och i år står vi inför många nya utmaningar i och med rådande pandemi samt vår vilja att hjälpa att begränsa smittspridningen i samhället.

Som en del i detta arbete har vi begränsat antalet sittplatser på vårt övre plan till 34 personer så att besökare kan sitta med ordentligt avstånd till andra sällskap. Vi har även flyttat försäljningen av liftkort ned till lifthuset för att begränsa antalet personer uppe i stugan till enbart fika- och matgäster. Samtidigt har vi satsat på att utöka och förbättra möjligheterna att sitta utomhus och fika genom att ha fler grillringar och sittplatser ute.

Trots dessa förändringar misslyckades vi denna lördag, vid den stunden då vår skidskola bestående av 20 yngre barn hade sin avslutning. Det är verkligen beklagligt, vi ber om ursäkt och vi tar till oss av kritiken för att det inte ska kunna upprepas. Avslutningsstunden kunde ha skyltats på dörren så att övriga besökare getts möjlighet att avvakta en liten stund med att fika, eller kunnat direkt välja att fika utomhus. Barnens fika kunde ha serverats vid borden för att undvika köbildningen som uppstod.

Vi upplever att våra besökare har stor respekt för restriktionerna och trots dagar med stort antal besökare i backen har antalet personer som vistas inne i stugan varit lågt. Endast vissa tider har det varit uppåt 30 personer inomhus. Vi hoppas att ni, med denna information kring hur vi hanterar de restriktioner som finns, ska känna er trygga med att besöka oss igen. Välkommen tillbaka!

Styrelsen Alpina Klubben Skellefteå, genom ordförande Patrik Gillerstedt