Chockerande syn – kaos vid förskolan

Nu nÀr sommaren tagit slut och det Àr dags igen att lÀmna barnen pÄ Orkesterns förskola blir jag uppriktigt chockad över synen som jag möter.

Situationen utanför Orkesterns förskola Àr under all kritik, menar skribenten.

Situationen utanför Orkesterns förskola Àr under all kritik, menar skribenten.

Foto: Lars Eriksson

InsÀndare2021-08-31 18:30
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Det börjar med att jag har ingenstans att stÀlla min bil. Det har varit parkeringskaos lÀnge, men nu Àr ena gÀstparkeringen borttagen pÄ grund av ombyggnationerna som sker pÄ ena sidan. PÄ andra sidan Àr gÀstparkeringar sÄ smala att det i stort sÀtt Àr omöjligt att inte slÄ upp bildörrarna pÄ bilarna bredvid samt att det alltid Àr fullt. Personalen har knappt plats att stÄ dÀr, de ryms inte ens pÄ deras förhyrda platser och nu ska de Àven samsas med alla byggarbetarna som ocksÄ stÄr dÀr med sina bilar.

Det finns nu tre platser att vĂ€lja pĂ„ – förutom den vi ska anvĂ€nda, som nu ej gĂ„r att anvĂ€nda. Att stĂ„ vid handikappavdelningens ingĂ„ng kĂ€nns inte rimligt eller moraliskt rĂ€tt. Ett annat sĂ€tt Ă€r att stĂ„ dĂ€r det Ă€r parkeringsförbjud, vilket alla förĂ€ldrar redan har tvingas göra i flera Ă„r nĂ€r det har varit fullt pĂ„ besöksparkeringarna. Tredje platsen Ă€r vid vĂ€ndzonen som jag misstĂ€nker Ă€ven Ă€r en placering för utryckningsfordon.

Är det rimligt att vi förĂ€ldrar ska parkera flera hundra meter frĂ„n förskolan och gĂ„ resten av vĂ€gen för att kunna lĂ€mna barnen pĂ„ ett sĂ€kert och bra sĂ€tt, nĂ€r andra obehöriga stĂ„r parkerade pĂ„ de redan begrĂ€nsade platserna? Ta ned förbudsskylten sĂ„ vi har nĂ„gonstans att stĂ„ eller kom med en lösning pĂ„ detta problem. Detta Ă€r bedrövligt!

Dessutom Àr staketet som avgrÀnsar byggplatsen mot barnens nu kraftigt begrÀnsade lekyta allt annat Àn sÀkert, de minsta barnen kan krypa under. Det lever om och Àr vÀldigt rörigt runt förskolan, jag förstÄr verkligen om det blir extra stressande för personalen som mÄste ha extra koll för att inget barn ska utsÀtta sig sjÀlv för fara. Varför var inte lekplatsen klar innan de drog igÄng med nÀsta bygge?

FörÀlder pÄ förskolan

Svar direkt

Södra besöksparkeringen som tidigare nyttjas för hÀmtning och lÀmning pÄ förskolan ligger pÄ mark som Àgs av Skebo. Den parkeringen kommer inte att finnas kvar eftersom nya bostÀder ska byggas pÄ aktuell tomt.

Orkesterns förskola har i dag Ätta besöksparkeringar pÄ norra sidan för besökande till förskolan. Det finns i dagslÀget ingen tidsangivelse för dessa platser, men vi kommer att komplettera skyltningen och tidsbegrÀnsa dessa platser. VÄr förhoppning Àr att parkeringssituationen dÄ kommer att förbÀttras för hÀmtning och lÀmning.

Ett nytt permanent staket kommer att sÀttas upp kring förskolan nÀr den nya gÄng- och cykelvÀgen Àr klar. Fram till dess omgÀrdas utemiljön av ett temporÀrt stÀngsel mot södra sidan. Vi kan tyvÀrr inte sÀtta upp det permanenta staketet eftersom omrÄdet Àr begrÀnsat under iordningstÀllandet av vÀgen.

Fredrik Nilsson, avdelningschef support och lokaler, SkellefteÄ kommun