Chefer som mobbar klarar sig alltid

Signaturen Sopan berättar om sin tid som anställd hos Skellefteå kommun.

Signaturen Sopan berättar om sin tid som anställd hos Skellefteå kommun.

Foto: Jenny Petersson

Insändare2022-03-19 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur kan det komma sig att chefer på Skellefteå kommun klarar sig om man mobbar och behandlar sina medarbetare som skit? I speciella fall kan det få pågå i åtta år med allt det innebär för berörd medarbetare. När någon på arbetsplatsen undra var personen i fråga är så kan chefen säga hen har slutat, men i själva verket så är personen sjukskriven sedan länge, lögner på lögner flödar.

Det är inte så svårt som man kan tro, först och främst får chefen stöttning av sin egen chef, sedan hjälper en hr-personal till, kommunhälsan kopplas in för ytterligare stöd, facket har ingen som helst funktion och det vet alla och sedan är allt bra enligt Skellefteå kommun.

Har egen erfarenhet av Skellefteå kommun som arbetsgivare, idag är det på dagen sex år sedan jag fick sluta tre månader i förtid, började 2009 och slutade 2016, inte så svårt att lista ut vad det var frågan om, det skapades panik när det upptäcktes vad som höll på att hända, men det svaga facket Kommunal hade inget att säga till om, samma chef och hr-personal tog hand om problemet utan några som helst betänkligheter.

När jag kontaktade Kommunal efter 1 månad för att fråga hur det gått med den vidare utredning så hade de mage att påstå att de inte sagt att de skulle göra någon. Facket är bara intresserad av medlemsavgiften, det övriga struntar de i.

Sopan