Centrumgisslet kring mattransporterna

Insändarskribeten beskriver betydligt rörigare situationer på Nygatan än den här.

Insändarskribeten beskriver betydligt rörigare situationer på Nygatan än den här.

Foto: Carina Kvist/frilans

Insändare2022-03-05 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En allmän fråga till kommunen och/eller polisen. Har Foodora-bilarna fått carte blanche att kör/busköra och parkera på Nygatan? Inget ovanligt att se 2-4 bilar per gång utanför restaurangerna. De rosa Foodora-bilarna kör något försiktigare än de förare som använder privatbilar men då de rosa bilarna är elektriska så hörs de inte när de glider fram på gatan. 

Båda kategorierna bilar felparkerar (de privata ofta på tomgång) och genar över innergårdarna i centrum och värst är nog passagen mellan Skeppargatan och Nygatan. Deras bilar blockerar för fotgängare, för varutransporter och i värsta fall utryckningsfordon. 

Jag och flera andra i min bekantskapskrets som bor längst Nygatan har bett dessa förare snällt, vi har tillrättavisat, etcetera och standardsvaren man får är allt från lama ursäkter som "Hur ska jag annars gör mitt jobb" till spydigheter och skäll eller att man inte låtsas förstå vad som sägs.

Foodora centralt är nästan omöjligt få att prata med och de verkar inte heller ha koll på "sina" chaufförer. Fastighetsägarna sätter upp skyltar som inte respekteras. Gågatan känns inte trygg för oss som har barnvagnar, småbarn, hundar eller går med rollator.
Vänligen gör något åt detta gissel som sträcker sig från E4 till i höjd med hemmakväll.

Less på rosa jackor och bilar