Byskebussen är alltid sist iväg

Skribentyen tycker inte att det fungerar så bra med bussen till Byske.

Skribentyen tycker inte att det fungerar så bra med bussen till Byske.

Foto: Gerth Hedberg

Insändare2021-12-09 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag skulle vilja veta när Skellefteå buss ska ordna upp bussarna som går till Byske? Varför ska alltid den vara sist iväg? Särskilt bussen som går klockan 16.15. 

Antigen står den där redan, men kör inte fram så folk får stiga på förrän den ska åka iväg. Eller så finns den inte att hitta på appen eller så är den kvar i garaget och kommer lång efter det att dom andra har farit. 

Det är faktiskt vinter nu och kallt. Man ska väl inte behöva stå och frysa till is innan den ska gå? Dessutom så pågår det fortfarande en pandemi och det är förkylningssäsong. Man ska väl inte behöva bli sjuk bara för att bussen aldrig är i tid. Vi i Byske vill också komma hem i tid. 

Irriterad

 Svar direkt

Det är helt förståeligt att varje minuts väntan i kraftig kyla är besvärlig för dig som resenär. 

Vid kontroll i våra spårsystem som finns i bussarna kan vi notera att medeltidsförseningen ligger på två minuter för Byskebussen klockan 16.15 varav den största förseningen låg på fyra minuter. Nuvarande trafiksituation är besvärlig på eftermiddagen vilket leder till fler förseningar än vi varit vana vid tidigare. 

Skellefteå växer i rekordfart och det påverkar såklart all trafik, även busstrafiken. Vi strävar naturligtvis efter att alltid vara i tid och vi tar till oss av dina synpunkter för att se om möjliga förändringar går att genomföra.

Kristoffer Hedenström, Trafikchef Skellefteå buss