Bygg en halfpipe med kiosk i Drängsmark

Skateboardramp.

Skateboardramp.

Foto: Erik Mårtensson/TT

Insändare2020-05-30 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är bra att folk är ute och rör på sig i den friska luften. Det gör inte så många längre. Alla sitter inne och stilla framför datorn, tv:n eller mobilen och spelar. Det är för att de inte har något att göra utomhus. Det är många som har skateboard, cykel eller någon sorts sparkcykel som ligger och skräpar i garaget. De har ingen användning av dem för att de har ingenstans att åka. Därför behöver vi bygga någon slags skatepark i Drängsmark. Det finns redan en skatepark i Skellefteå, men alla har inte möjligheten att ta sig dit.

Kostar det mycket att bygga? Det är svårt att säga, det beror på hur man ser på det och hur stor den kommer att vara. En halfpipe i ”vanlig” storlek kostar ungefär fem till åtta tusen kronor att bygga, men det beror på hur dyrt material man köper in. Man kan bygga en kiosk i rampen med en lucka på sidan, som ett fönster, att köpa saker igenom. Byaföreningen, Drängsmarks IF och människor som vill ha skateparken kan bidra med pengar. 

Jag tycker inte att det ska kosta att vara där, för då kommer folk inte tycka att det är värt att vara där. Då kommer de att fortsätta att vara inne och spela. Om man bygger en liten kiosk i halfpipen så kommer det såklart kosta att köpa saker där. Varorna kan vara någon krona dyrare än inköpspriset, så att man tjänar in pengarna som man har betalat för att bygga allt. Pengarna kan till att börja med gå tillbaka till byaföreningen och Drängsmarks IF.

Person i Drängsmark