Busstorget i Burträsk blev ju bra, men …

Skribenten funderar kring det nya busstorget i Burträsk.

Skribenten funderar kring det nya busstorget i Burträsk.

Foto: Patrik Johansson

Insändare2024-04-25 04:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nya busstorget i Burträsk blev ju jättefint, men en sak gör mig lite förbryllad. I busstations byggnaden är ju numera inrymt en pizzeria-grill sen många år tillbaka. Det som gör mig förbryllad är den parkering som tidigare fanns med plats för åtminstone 4-5 bilar som stod parkerade, med gott om utrymme till gatan, rakt mot byggnaden, har numera förvandlats till två uppmärkta parkeringar varav en är handikapp plats. Dessutom finns det en skylt som säger att parkeringstiden är max 1 timme. 

Det innebär, om jag förstått saken rätt, att den stackars pizzeriaägaren bara kan ta emot två bilburna kunder (varav en måste vara handikappad) per timme. Dessutom måste du som kund hinna beställa pizzan, vänta på att den blir tillagad och sen snabbt trycka i dig pizzan innan parkeringstiden har gått ut. 

Alternativet är att parkera på Coop-parkeringen och sen promenera ned till pizzerian. Sommartid är ju det inget problem men om man på vintern har beställt hämtpizza och sen, i 15-20 minusgrader bära 3-4 pizza kartonger upp till Coop-parkeringen så har jag en känsla av att pizzorna inte är speciellt varma vid hemkomst till familjen. 

Jag antar att det troligtvis beror på nån förordning i nåt reglemente att man inte kan parkera rakt mot byggnaden eftersom bilarna skulle stå för nära vägen men samtidigt har vi burträskare parkerat rakt mot väggen ända sen huset byggdes för 30-40 år sedan utan några problem och två bilar kan lätt mötas på Sundbrogatan ändå med gott om utrymme. 

Ibland kanske man måste försöka vara lite "smidigare" och inte vara paragrafryttare för att gynna en näringsidkare. Risken är ju att ägaren tvingas stänga på grund av brist på parkeringar i närheten av pizzerian. Eller man kanske inte vill ha nån pizzeria i Burträsk ?