Busshållplatserna – varför har det blivit sämre?

Skribenten saknar en busshållplats och menar att servicen har blivit sämre.

Skribenten saknar en busshållplats och menar att servicen har blivit sämre.

Foto: Ulrika Nohlgren

Insändare2021-11-11 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har bott på Morö Backe i över 40 år. Tidigare åkte jag alltid buss till jobbet, smidigt och betydligt rakare sträckning än vad som i dag erbjuds. Nu är det hög tid att återfå en snabbare rutt. 

Om man nu vill uppmana människor att åka mer kollektivt, frågar jag mig varför man plockat bort första hållplatsen på Isgränd. Skulle åka till centrum och ställde mig vid hållplatsen. Busschauffören stannade trevligt nog, men meddelade att den hållplatsen inte längre gällde. 

Varför försämrar man för alla som bor ovanför radhusområdet? Det är den längsta sträckan mellan två hållplatser på linjen. Öppna hållplatsen på Isgränd och låt oss behålla den servicen.

Bussresenär

Svar direkt

Det finns ett politiskt beslut om att avståndet mellan hållplatserna i Skellefteå lokaltrafik ska vara cirka 800 meter. Det innebär ett gångavstånd på cirka 400 meter för de flesta som bor i centrala Skellefteå. 

Utifrån detta försöker kommunen justera hållplatserna så att de inte ligger för nära varandra. När hållplatserna ligger väldigt nära ökar restiden för resenärerna i och med att det blir så många stopp.

Robert Nyman, trafikchef Skellefteå kommun