Busshållplatserna borde vara för alla

"Jag får fortsätta att gå en kilometer till närmsta busshållplats", skriver GGG (gammal grinig gubbe).

"Jag får fortsätta att gå en kilometer till närmsta busshållplats", skriver GGG (gammal grinig gubbe).

Foto: Janne Björkegren

Insändare2022-07-22 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ja, äntligen har jag fått en busshållplats precis utanför dörren, men vänta nu, den bussen får jag inte åka med. Den är bara för ett visst företags anställda. Jag får fortsätta att gå en kilometer till närmsta busshållplats. 

Att vissa får den här förmånen kan skapa grogrund för vi och dom.
Jag tycker det är märkligt att man får börja köra buss på trånga villagator. 

Om man har informerat om det så har jag i alla fall missat det, dessutom så ska väl busshållplatser vara utmärkta med stolpe. 

Jag tycker även att vi borde informeras om när bussarna ska komma så man kan planera efter det.
Tack för ordet

GGG gammal grinig gubbe

Svar direkt:

De linjer inom stadstrafiken som Skellefteå buss trafikerar åt Skellefteå kommun är till för alla invånare. De avgår utifrån fastställd tidtabell som finns exempelvis på vår hemsida, Skebuss.se. 

Vid samtliga hållplatser finns det en kur eller en stolpe där man får kliva av eller på. Vi följer riktlinjer där det inom stadstrafiken ska vara max 400 meter till närmaste hållplats (för landsbygd gäller 2 km). Det innebär ett avstånd på 800 meter mellan hållplatserna.

Det går inte att utläsa i insändaren vart det är du bor så jag kan inte svara mer precist på hur det ligger till med hållplats och trafikutbud just där. Det kan kanske vara specialbeställd trafik som bekostas av något företag men den typen av trafik kör inte Skellefteå buss.

Marie Larsson, vd Skellefteå buss