Bostäder: Vill flytta hemifrån – men allt är för dyrt

Skribenten anser att bostadspriserna i Skellefteå är alldeles för höga för ungdomar.

Skribenten anser att bostadspriserna i Skellefteå är alldeles för höga för ungdomar.

Foto: Yvonne Rönngren

Insändare2021-12-31 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är riktigt sur, till och med ledsen, över att alla lägenheter som finns och byggs i Skellefteå är alldeles för dyra. De är inte anpassade för ungdomarna som snart vill flytta hemifrån. Jag är 17 år och vill gärna flytta hemifrån inom minst två till tre år, men med den ekonomin jag kommer ha vid det laget så har jag ingen chans att få en bra lägenhet. 

Alla lägenheter som byggs nu kommer att ha skyhöga priser som inte är möjliga för en student. Medan de lägenheter som har bra priser finns på sämre platser och områden som i alla fall jag inte skulle trivas med. Jag kan kanske kallas för kräsen, men visst ska jag ändå ha rätten och möjligheten till en bra lägenhet – nära till stan och med ett rimligt pris för en student. 

I nuläget då Northvolt har lockat många nya arbetare att flytta hit till Skellefteå så kommer alla lägenheter som finns och de som byggs att bli upptagna, då står vi ungdomar kvar tomhänta. Jag tycker det är orättvist och jag känner en stor stress över att jag inte kommer att hitta en lägenhet i tid tills att jag ska plugga vidare på campus i Skellefteå. 

Med detta vill jag ha sagt att Skellefteå ska bygga fler lägenheter till lägre priser som är anpassade för ungdomar.

Arg student