Bojkotta Israel tills ockupationen upphört

Skribenterna vill se ett slut på stridigheterna i Gaza.
Skribenterna vill se ett slut på stridigheterna i Gaza.

Insändare 15 januari 2024 04:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I tre månader har den israeliska krigsmakten låtit sina bomber falla över Gazaremsan. De civila offren, såväl dödade som skadade, ligger på historiskt höga nivåer. Detta för att västvärldens ledare tittar bort och backar upp den israeliska folkmördar- och fördrivarstaten.

Omvärldens och folkmajoritetens dom är dock hård och den omfattande och växande palestinasolidariteten runt om i världen är nödvändig. Trycket underifrån på de egna politikerna och på den rasistiska staten Israel är vägen fram för att kriget mot palestinierna ska stoppas och det palestinska folket ska få tillbaka sina rättigheter och sitt land.

Bland alla solidaritetsaktioner och paroller är kravet på att isolera och bojkotta Israel det viktigaste och mest kraftfulla. Allt ekonomiskt, politiskt, militärt, kulturellt och idrottsligt utbyte med Israel måste upphöra tills dess att ockupationen av Palestina upphört.

Sveriges riksdag, regioner och kommuner måste ställa sig bakom kravet på att införa sanktioner mot apartheidstaten Israel och bojkotta landet på samma sätt som det framgångsrika bojkottarbetet fördes under 1980-talet mot det rasistiska Sydafrika.

Att inte agera och att titta bort är att vara medskyldig till de fasansfulla illdåd och brott mot mänskligheten som just nu utspelar sig i Palestina.

Stöd det palestinska folkets motståndskamp.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa