Blott Sverige svenska politiker har

    
Insändarskribenten menar att Sveriges sittande regering har en märklig inställning till sitt land. På bilden arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L).

     Insändarskribenten menar att Sveriges sittande regering har en märklig inställning till sitt land. På bilden arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L).

Foto: Charlotte Hedlöf/Regeringskansliet

Insändare2023-05-11 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter ett långt liv och erfarenheter från många olika samhällen (både gamla, stabila demokratier och bananrepubliker) förundras jag över vårt nya styre. Har aldrig varit med om maken till en märklig inställning till det egna landet som våra politiker visar.

Ta vår arbetsmarknadsminister som gemytligt friserar arbetslöshetssiffrorna till det sämre (de flesta av hans kollegor skulle frisera dem neråt). Han blandar friskt ihop studenter, sjukpensionärer med mera i statistiken så siffrorna ser hårresande illa ut. Dessutom utlovar han att det snart ska bli ännu värre.

Vår finansminister berättar fnittrande att Sverige har minsann inget som helst råd för några reformer. Vi ligger verkligen illa till. Vår energiminister understryker att svenska hushåll befinner sig på svältgränsen medan hon tittar ut till kamerorna såsom en filmstjärna á la Hollywood. Vår justitieminister kungör att polismyndigheten är maktlös gentemot kriminaliteten. Han låter som om han läser sjörapporten när han betonar detta.

Vår migrationsminister sätter igång en reklamkampanj som går ut över hela världen för att berätta vilket värdelöst land att leva i Sverige är. Vi är tydligen totalt oförmögna att hjälpa någon som helst behövande; ”ni har det mycket bättre hos era krigshärjade, naturkatastrofdrabbade, politiskt korrupta länder. Stanna kvar!” basunerar hon med sin sävliga skånska.

Vår miljö- och klimatminister ser allt gladare ut ju längre Sverige sjunker i de internationella rankningslistorna i klimatfrågor. Hon är förväntansfull som ett barn i väntan på tomten på julafton när EU kritiserar oss för missade miljömål. Hon upprepar att ”det vänder snart och blir jättebra. Vi ska bara sätta igång en ny utredning”.

Vår näst största parti (stormasten i regeringsskutan) som kallar sig ”Sverigevän” gör allt i sin makt för att utplåna de värden som karaktäriserar Sverige mest (mer än sill och nubbe på midsommarafton); nämligen solidaritet, tolerans, medmänsklighet och civilkurage.

Under tiden ägnar regeringen sig åt att förbjuda skraplotter, halvera vargstammen och att ta bort plastpåseskatten. 

Jag ger upp!