Besviken lärare: Tack för lönesänkningen

Insändare 19 juni 2021 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ännu ett läsår är till ända och jag känner att jag måste få uttrycka min tacksamhet till utbildning- och arbetsmarknadsenheten på Skellefteå kommun, de båda lärarfacken samt berörda politiker. Först och främst vill jag tacka för den reallönesänkning jag fick i april; 0,5 procent lägre än inflationen. Skellefteå kämpar hårt för att hålla sig kvar i bottenstriden när det gäller lärarlöner. Bra jobbat! 

Jag vill också passa på att tacka för den omorganisation ni valde att sjösätta mitt under pågående pandemi och mitt i en termin. Där fick vi en riktig "utmaning" att bita i och fick tillfälle att visa vad vi går för. Apropå pandemin så vill jag tacka för att ni varit så måna om att skydda våra närmaste chefer. De har sluppit bli sjuka då de hållit sig borta från verksamheten. Det är bra. Chefer är viktigast.

Slutligen måste jag tacka lärarfacken för de 1 320 kronorna efter skatt vi fick extra för att vi jobbat trångt och gemytligt utan skyddsåtgärder under hela pandemin. Tillsammans med de 400 kronorna i presentkort som vi fick av kommunen utgör de ett reellt mätbart värde för våra liv och vår hälsa.

Besviken lärare


Ämnen du kan följa