Besvikelse över Norrans rapportering

Insändare 5 februari 2022 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi har länge funderat på att skaffa Norran igen, men jag känner bara besvikelse hur det rapporteras viktiga nyheter. Verkar som att ni tycker att till exempel polisens varningar bara ska kunna läsas av de som prenumererar på Norran. 

Vill ni ha nya kunder så kanske ni bör göra Norran mer intressant med något som alla kan läsa.Vi fick dessutom ett blad i postlådan i december att vi skulle få en gratis Norran, tror det var en tisdag, men som vanligt fick vi ingen. 

Bara det gör att man tappar förtroendet för er.

Besviken

Svar direkt

Vi kämpar hård för att bära våra egna kostnader och är beroende av prenumerationsintäkterna för att kunna ha så pass många journalister (23 stycken) på plats lokalt. Därför tar vi betalt för den omfattande bevakning vi gör, med några undantag. 

Vår policy är att åsiktsmaterial är öppet, liksom när polisen ber om tips kring försvunna personer, grova brott eller brott mot särskilt utsatta grupper. Vi låser också upp betalväggen vid rapportering om omfattade störningar eller hot i samhället. 

Information från olika myndigheter finns alltid att hitta via andra källor för den som vill det. Vi tillhandahåller en tjänst där vi samlar allt detta på ett ställe, intervjuar, fördjupar och följer upp samt paketerar det på ett aptitligt sätt. Jag tycker att det är fullt rimligt att det då kostar en slant. 

Däremot är det tråkigt att du inte fick tidningen som utlovat i december. Ibland blir det fel i distributionen och det beklagar jag. Det kommer dock löpande fler erbjudanden för nya prenumeranter. 

Helena Strömbro Ershag, redaktionschef, Norran


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa