Skebos bygge i Kåge står still – varför?

Märkligt att Skebo bygger i stan, men att bygget i Kåge står still anser skribenten.
Märkligt att Skebo bygger i stan, men att bygget i Kåge står still anser skribenten.

Insändare 13 december 2020 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag läste i Norran att Skebo har stora planer på bebyggelse i stan. Jag tycker att man bör ha ett lika stort reportage om hur man misskött sig i exempelvis Kåge. 

För några år sedan tömde Skebo flera hyreshus, som skulle rivas och nya hyreshus skulle byggas på samma plats. Ingenting har hänt. Det måste kosta mycket pengar. Kanske man borde låta en annan entreprenör ta över. Behov av bostäder finns.

Kagbo

Svar direkt

Skebo är lika frustrerade som Kågeborna över att byggnationerna inte har kommit igång. Anledningen till förseningen är att upphandlingen av entreprenaden har överklagats. 

Skebo omfattas av lagen om offentlig upphandling, LOU. En av anbudslämnarna menar att upphandlingsprocessen inte har gått rätt till och överklagade detta till förvaltningsrätten som dömde till Skebos fördel. Nu har anbudslämnaren gått vidare till nästa instans som är kammarrätten. 

Det här innebär att Skebo är förhindrade att teckna entreprenadavtal fram till dess att de har fattat sitt beslut. Skebo är säkra på att få rätt även i denna instans, men det kommer att dra ut ytterligare minst två månader innan vi kan teckna avtal. 

Bostäder behövs och Kvarnbacken kommer att bli ett väldigt fint område. Vi ser verkligen fram emot att sätta spaden i marken.

Åsa Andersson, vd Skebo

Ämnen du kan följa